לזניה רו

לזניה
לזניה רו (נאה תרתי משמע), טעימה ומשביעה ואתם עוד תופתעו עד כמה.

מצרכים

פסטו

  • כוס וחצי עלי בזיליקום
  • 1/4 כוס צנוברים
  • 1/4 כוס אגוזי מלך
  • 3 שיני שום
  • 1/2 כפית מלח אטלנטי
  • 3 כפות זרעי חמניה
  • 5-6 כפות שמן זית

ריקוטה טבעונית

  • 1/4 כוס צנוברים שהושרו לפחות שעתיים
  • 1 כוס קשיו שהושרו לפחות שעתיים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס מים
  • 1.5 כפות לימון

רוטב עגבניות

  • 2 עגבניות קלופות חתוכות ללא גרעינים
  • 6-8 עגבניות מיובשות
  • 1/2 כפית מלח אטלנטי
  • 1 גבעול עלי קורנית
  • 1/4 כפית אורגנו
  • 1 כפית שמן זית

הבסיס עשוי מרצועות קישואים ובד”כ אני עושה שימוש בזוקיני אבל לא היה לי. טוב, בואו נתחיל…
ראשית יש לחתוך לרצועות (מלבניים) את הקישוא / זוקיני ולהשרות לשעה במעט שמן, מלח, קורנית ושום.

אופן ההכנה

מניחים 3 רצועות אחד ליד השני ויוצרים בסיס
מורחים פסטו, ריקוטה וממרח עגבניות
מניחים שוב 3 רצועות והפעם בכיוןן הנגדי (בכדי ליצור שתי וערב בין הרצועות)
וחוזרים שוב על תהליך המריחה… אפשר לעצור כאן ולקשט עם טפנד זיתים צנוברים וכד’ או להמשיך לעוד קומה.

בתאבון.

 

2 תגובות

  1. יש לך הצעה לירק אחר במקום קישוא? (פשוט לא אוהב)

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות