טופווארמה – שווארמה מטופו

טופווארמה

טוב, זה המתכון לשווארמה טבעונית!
אנשים שאוכלים (עדיין) בשר אמרו לי שאי אפשר להפסיק לאכול את זה… הבנתי, שהמתכון הזה הולך לככב לי במטבחאז אם גם לכם מתחיל להיווצר ריר בפה ואתם כבר כמעט מרגישים את הטעם בפה בוא נלמד איך מכינים…

מצרכים

  • 750 גרם טופו
  • 5 כפיות קארי
  • 1/2 כפית מלח מעושן
  • 1 כפית חוויאג’
  • 1 כפית מלח אטלנטי
  • 1 כפית בהרט
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 6 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית עמבה
  • 1 בצל חתוך לרצועות

אופן ההכנה

לחתוך לרצועות דקות של 0.5 ס”מ (קצת עבודה שחורה :)) ולשים בקערית.
לערבב את כל התבלינים יחד עם שמן הזית וליצוק על רצועות הטופו ולערבב קלות (בזהירות בכדי לא לשבור את הרצועות).
לתת לרצועות לנוח ולספוג את הטעמים כ- 3-4 שעות ולערבב מידי פעם.
להקפיץ את הבצל עם מעט שמן עד להשחמה קלה ואז להוסיף את רצועות הטופו ולהמשיך בהקפצה עוד כ-10 דקות.
הערה! יש לדאוג לערבב את החומרים בכדי להמנע הדבקות למחבת.

אני מודה שלא יכולתי להתאפק 🙂

טופווארמה

ואיך אומרים בשווארמיות? אהבתם, ספרו לנו… פרגנו בתגובה, אשמח לשמוע איך היה לכם.

 

25 תגובות

  1. נשמע מעניין, ננסה

  2. היי,
    ראשית והכי חשוב, וואו! כל מתכון שלך מדהים יותר מקודמו וגורם לבלוטות הטעם שלי להתעורר.
    עכשיו לנושא החשוב פחות 😉 אם יש לנו סלידה רבה מהל ומעמבה, במה אפשר להחליף אותם במתכון? ומה הכוונה במלח מעושן? האם קאלה נאמק?
    המון תודה מראש!

    • אבי-ז'אן לוי says:

      תודה, זאת המטרה, לעורר אתכם להכין 🙂
      לגבי הל ועמבה, את יכולה להוריד אותם ולהוסיף במקום עוד 1/4 כפית בהרט.
      המלח הוא לא קאלה נאמק – מדובר במלח גבישי בטעם מעושן, קניתי אותו בחוות דרך התבלינים אם זה עוזר.

  3. עומרי בזלת says:

    אם אין לי מלח מעושן ומלח אטלנטי אפשר להשתמש במלח רגיל?

  4. שירה-אור. says:

    אז..ניסיתי-בשינויים קלים,מסייטן ולא מטופו,ובלי עמבה ועד כמה דברים-ויצא מעולה מעולה!!תודה רבה:] תמשיך להפתיע ולעורר השראה,שנה טובה:]

  5. מתכון מעולה!!!!
    עשיתי וחוסל תוך יומיים, למרות שלא הייתי הכי מסונכרנת עם הכמויות והל החלפתי בזרעי כוסברה מעוכים.. יצא פשוט סוףףףף!!!!!

  6. אבי,
    יצא מעולה ! לא הייתי חושבת על התיבול הזה לבד..
    תודה!

  7. עשיתי לצערי בלי עמבה (לא היה), עדיין יצא מעולה. כולם אהבו גם אוכלי הבשר הסקפטיים שלי..

  8. הפך להיות מתכון קבוע אצלנו בבית.. תודה!

  9. שלום,
    אני חדשה בתחום –

    אני אשמח לדעת באיזה טופו אתה משתמש …..

    תודה

    • אבי ז'אן לוי says:

      שני, ברוכה הבאה 🙂
      אני משתמש למתכון הזה בטופו של “משק ווילר” ואם אני לא מוצא אז “טופו יפני”
      ישנו טופו משובח שנקרא טופו קדיתא אך הוא טופו משי (אורגני ומונבט) הכי טעים שטעמתי בארץ אבל מאחר והוא רך הוא לא מתאים למתכון הזה.

  10. תודה רבה, יצא מעולה!!
    אני השריתי את הטופו עם התבלינים למשך הלילה במקרר. כמו כן העשרתי בפטריות קצוצות מטוגנות.

    • אבי ז'אן לוי says:

      ניל, תודה! שמח לשמוע שיצא טעים. ותוספת של פטריות היא תמיד משובחת 😉

  11. פשוט להכנה וטעים 😉

  12. מכין ממש עכשיו את המתכון, נראה ממש טוב, שילבתי בין טופו לסאייטן. יש לי טיפ מעולה, והשתמשתי בקולפן ירקות רגיל לחתוך אותם לרצועות דקות תוך שניות.
    בהצלחה ותודה

  13. חבשוש בלווינסקי מוכר תבלין שווארמה מעולה. עליו אני מוסיף כמה תבלינים משלי ולא צריך יותר. אבל השפע שלך עושה חשק. קם להכין. שבת שלום

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות