זלבייה (סופגניה מצרית) בקצפת קוקוס

זלבייה
הרעיון לשילוב המטורף הזה עלה בראשי כשראיתי תמונה סברינה…
למי שלא מכיר זלבייה היא סופגניה מתוקה טעימה טעימה שמחביאה חלל נעים ומתקתק בתוכה
חשבתי למה לא למלא את אותו חלל בקצפת קוקוס מהממת ולעשות חגיגת חושים וטעמים, אני מזהיר, המתכון מושחת ביותר וקשה להפסיק לאכול אותו… על אחריותכם בלבד 🙂

טוב, תפסיק לקשקש ותן ת’מתכון…

מצרכים

לקצפת קוקוס

  • 1 קרם קוקוס (שישב במקרר 24 שעות לפחות)
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2-3 כפות מייפל / אגבה
  • 1/2 כפית לימון

לבצק

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כוסות מים פושרים

לסירופ

  • 2 כוסות סוכר קנים (אני השתמשתי ב 3/4 כוס סוכר וכף אגבה והיה לי מתוק)
  • 1 כוס מים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס פיסטוק טחון (אופציונאלי(

הכנת הבצק

לערבב את כל חומרי הבצק עד לקבלת בלילה ולשים בצד להתפחה למשך שעה

הכנת הסירופ

לשים את החומרים בקלחת ולהביא לרתיחה תוך כדי בחישה מתמדת, אחרי הרתיחה להנמיך את האש ולתת לו להצטמצם לעוד 5-8 דקות.

הכנת קצפת קוקוס

לפתוח את קרם הקוקוס במהופך כאשר ידית פתיחת הקופסא תהיה בחלקו התחתון ולהגיר את הנוזלים לכלי (תוכלו להשתמש בנוזל זה להכין מאכלים אחרים)
את קרם הקוקוס המוצק שנותר בקופסא להוציא לתוך מערבל, להוסיף את החומרים ולערבל עד לקבלת מרקם קצפתי.

אופן הכנת הזלביות (סופגניות מצריות)

לחמם שמן בכלי עמוק.

לאסוף עם כפכפית / כף מעט מהבצק ולצקת לתוך השמן הרותח (בזהירות)

לגלגל את הסופגניות כדי שיזהיבו מכל הצדדים בצורה אחידה

להוציא ולהניח על נייר סופג ומיד לטבול בסירופ למשך דקה או שתיים

לאחר כמה דקות ניתן לחתוך את הסופגניות, למלא בקרם קוקוס ולקשט.

ועכשיו, לשבת ולהתענג על הזלבייה המושחתת, בתאבון.

 

4 תגובות

  1. אני רוצה להכין בלי הקצפת, יש לי קוביות בננה קפואות, האם הן יכולות להיות תוספת נחמדה לבלילת הסופגניה או אולי כמילוי?

    • אבי-ז'אן לוי says:

      לא הייתי מוסיף את זה לבלילה אבל זה יכול להיות נחמד כמילוי, תשקלי להוסיף לבננות קצת תמצית וניל ותמר… יעשה את זה מעניין יותר.

  2. אפשר להשתמש בקמח מלא?

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות