גבינה טבעונית למריחה (שגם ילדים אוהבים)


גבינה לבנה
זהו מתכון בסיסי של גבינה טבעונית מאוד קל להכנה והוא המתכון המככב בבית, אליו אנחנו מוסיפים טעמים ותיבולים שונים ומשונים
הילדים מאוד אוהבים אותו ובמיוחד עם זיתים או זעתר, אתם מוזמנים להכין אותו להוסיף לו טעמים שאתם אוהבים :)

מצרכים

  • כוס ורבע שקדים קלופים ומושרים (למשך 8 שעות לפחות)
  • 3/4 כוס קשיו מושרים (לשעתיים לפחות)
  • 4-5 כפות לימון
  • 1/2 כפית מלח (ניתן להוסיף ע"פ טעם)
  • 1 שן שום
  • 1/3 – 1/4 כוס מים

אופן ההכנה

מכניסים את השקדים, הקשיו לבלנדר יחד עם המים והלימון, השום והתבלינים וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק (רצוי לעשות שימוש בבלנדר חזק על מנת לקבל מרקם חלק)
במידה והמרקם סמיך מידי עבורכם ניתן להוסיף מים בהדרגה תוך כדי ערבול עד להגעה למרקם הרצוי.
להעביר את הגבינה לכלי זכוכית ולהכניס למקרר, הגבינה נשמרת בקירור עד לשבוע ימים.
הערה: למי שמעוניין בטעם יותר "גבינתי" יכול להוסיף 2-3 כפות שמרי בירה בכדי לחזק את הטעם, אני אישית אוהב את הגבינה גם בלי התוספת הזו.

וכמו שציינתי מעלה, ניתן להוסיף תיבול וטעמים כגון: שום שמיר, קצח, פלפלים קלויים, זעתר ושמן זית, בזיליקום, אגוזי פקאן, תאנים ועוד… בתאבון.

 

38 תגובות

  1. כתוב פעמיים שקדים , אני מניחה שהשני הוא קשיו?
    (3/4 כוס)

  2. את הגבינה שומרים בקירור במשך לילה ולמחרת אופים במשך 40 דקות בחום בינוני וזה יוצא מדהים

  3. יונתן טבעוני טירון says:

    שמע- אני טירון במטבח והמתכון הזה יצא מדהים גם בטעמו וגם בפשטות שלו.

    הבעיה העיקרית היא שזה כל כך שמן… מה עושים עם זה? נראה שכל המתכונים ה'שווים' הם פשוט עתירי שומן.

    • אבי-ז'אן לוי says:

      יונתן, ראשית אני שמח לשמוע שהצליח לך :)
      שנית, מדובר בשומן מהצומח שהוא שומן בלתי רווי. זהו שומן טוב לגוף והוא תורם לירידה של הכולסטרול הרע (LDL) ומעלה את הכולסטרול הטוב (HDL) לעומת שומן רווי מהחי שהוא שומן שקשה יותר לעיכול ומאוחסן בגוף ללא תועלת בתאי השומן.
      אני רוצה להרגיע אותך, אני אוכל מהגבינה הזו על בסיס יומי (בוקר או ערב) וזה לא הפריע לי להשיל מגופי כ- 13 ק"ג בתשעה חודשים האחרונים וזה לא שאני לא אוכל, התפריט שלי מגוון ואני אוכל המון!

      אני חושב שמעבר לעניין השומן (שהבנו שהוא טוב) כדאי גם להסתכל על היתרונות הבריאותיים של השקדים, השקדים הם מזון נפלא ועשיר במינרלים וויטמינים.
      יש בו (מתייחס לכמות של 100 גרם) 255 מ"ג סידן, 4.5 מ"ג ברזל, ויטמינים B1 B2 B3, חומצה פולית, אבץ, מגנזיום, ויטמין E וסיבים תזונתיים.
      הוא טוב גם להורדת לחץ דם, מקל על העיכול, מאזן רמות סוכר, מחזק עצמות (בגלל כמות הסידן הרבה), משפר מצב רוח ועוד…

  4. היה כיף לקרוא את המתכון ואת ההסבר המקיף בתגובות , תודה

  5. כמו תמיד נראה נהדר, והגבינה טעימה בטרוף. אוהבת את זה שרוב המתכונים שלך לא מסובכים וקוצרים המון מחמאות של הצלחה.
    לגבי ההסברים על השומנים. אם אני אוכלת תפריט שמכיל פעמים ביום 250 גר גבינה או קוטג'(שאני כמובן לא אוכלת) האם אתה חושב שזה יהיה שווה ערך לגבינה הזאת.
    או שפשוט תספר לנו איך השלת כל כך הרבה קילוגרמים עם האוכל השווה שאתם מכינים

    • אבי-ז'אן לוי says:

      אתי, אני שמח לשמוע שהמתכונים טעימים וקלים להכנה. תודה על השיתוף :)
      לגבי השומנים… אני לא תזונאי ולכן לא אוכל לומר לך האם הערכים הם שווי ערך לגבינה מהחי מה שאוכל לומר הוא שהשינוי שחל בנו מאז עברנו לתזונה שכזו הוא עצום!
      חשוב כמובן להבין שהתזונה שלנו לא מושתתת רק על הגבינות אלא גם על הרבה פירות, ירקות, קטניות ועוד.
      מה שלדעתי עזר בנוסף להפחתה במשקל הוא שהורדנו (משמעותית) את צריכת הבצקים עם גלוטן (לחמים, עוגות ומאפים למיניהם) והמרנו אותם בבצקים ללא גלוטן וקינוחי Raw.
      בכלל, כל המעבר לתזונה בריאה ומזינה יותר מאפשר לגוף שלנו להתנהל יעיל יותר ובעקבות כך יש יותר אנרגיה, תודעה גדולה יותר, ירידה במשקל וכד'.
      מקווה שעזרתי.

  6. היי אבי,
    איך גורמים לזה להיטחן דק בבלנדר? תמיד כשאני מכין את המתכונים האלה, האגוזים לא נטחנים כראוי ואני מסיים עם עיסה דלילה ושברי אגוזים גדולים. האם תוכל לחלוק את סודך? :)
    תודה!

    • אבי-ז'אן לוי says:

      עמית היי,
      הסוד הוא בלנדר חזק, ככל שהבלנדר יותר חזק (ומהיר) כך הוא יטחן דק יותר.
      אם אין בלנדר חזק ניתן להוסיף עוד נוזלים (כרבע כוס) ולטחון למשך זמן ממושך יותר ואחר כך לסנן את הנוזלים.

  7. יופי של מתכון. הוספתי בסוף זיתים ויצא מצוין.

  8. יופי של מתכון! בת ה – 11 שלי אהבה. הוספתי (ראיתי הנחיה במקום אחר למתכון זהה) 3 כפות שמרי בירה, ויותר מים (ה JTC שלי לא טחן טוב עם כזו כמות), אבל יצא מעולה. תודה רבה.

    • אבי ז'אן לוי says:

      סאלי היי,
      קודם, תודה :) תמיד משמח אותי לשמוע שילדים אוהבים את זה, זה הרבה יותר בריא ומזין.
      שנית, אני יכול להבין, יש בלנדרים שמצריכים יותר נוזלים וזמן טחינה ארוך יותר (JTC הוא אחד מהם).

  9. שבוע טוב,
    חדשה כאן ובענייני ממרחים טבעוניים.. אבל ממש רוצה לנסות את המתכון הזה.
    האם אתה יודע את כמויות השקדים והקשיו בגרמים במקרה?
    תודה,
    חג שמח

    • אבי ז'אן לוי says:

      תמרה, קודם כל ברוכה הבאה :)
      שנית, אני מצאתי שהכי נכון הוא פשוט לזרום… אין מידה נכונה והכמויות כאן הן רק רפרנס ואת יכולה (ומוזמנת) לשחק איתן.
      אל דאגה, אני בטוח שגם אם תפספסי ב20 גרם לכאן או לכאן התוצאה תהיה טובה.
      מה שאני ממליץ עם זאת הוא לעשות שימוש בבלנדר חזק ומהיר על מנת להגיע למרקם חלק ככל האפשר.
      בהצלחה!

  10. הגבינה הזאת מככבת אצלי בבית, מאז שעשיתי אצלכם את סדנת הגבינות הטבעוניות, שהיתה מדהימה.
    אוטוטו גם הויטמיקס נכנס אצלי למטבח, ואז המרקמים יהיו לא פחות ממושלמים.
    ממליצה בחום להכין את הגבינה הזאת. הילדים מאד אוהבים !

    • אבי ז'אן לוי says:

      נירית, אני שמח לשמוע. אין עונג יותר גדול מילדים שאוכלים אוכל בריא ומזין.
      תודה על השיתוף :)

  11. היי, תודה על המתכון =]
    אני מכינה את זה למחר, רציתי לדעת מה דעתך בקשר לשימוש בשקדים לא קלופים. כלומר, בתקווה שאחרי ההשרייה פשוט אקלף את מה שנשאר מהקליפה אחד-אחד, אמנם קצת עבודת ידיים, אבל אני לא בטוחה אם אספיק לקנות לא קלופים לזמני ההכנה שלי. אז השאלה היא, אם בהנחה שאין לי בעיה להוציא את הקליפה שתשאר בסוף 8 השעות אחד-אחד, אם זה ישפיע על ההשרייה של השקדים עצמם, עצם זה שהם הושרו עם קליפה?

    תודה על ההתייחסות!

    • אבי ז'אן לוי says:

      נטע, אני תמיד קונה את השקדים לא קלופים. הקלופים נקראים מולבנים ואני לא בעד כי הם עוברים תהליך מסוים שגורם להם להישאר לבנים בצורה לא טבעית.
      אני משרה את השקדים הלא קלופים ואז קולף אותם (אחרי השרייה כמובן). זה בסדר וזה תהליך נכון :)
      אגב, אפשר גם אחרי השרייה להכין את הגבינה מבלי לקלך את השקדים זה, משפיע במעט על הטעם והויזואליות.
      בהצלחה!

  12. שלום,
    האם אפשר להשתמש בשקדים טחונים ?
    תודה
    יעל

  13. יעל שאלה על שקדים *טחונים* לא קלויים.. האם התשובה שלך מתיחסת לטחונים?

  14. הי

    נראה טוב, הבת שלי אלרגית לחלב ולשומשום, כל הזמן בחיפוש אחר ממרחים עבורה… בגלל אלרגיות וכו האם אפשר לוותר על הקשיו? יש משהו אחר שניתן לשלב?

    המון תודה
    יפעת

    • אבי ז'אן לוי says:

      יפעת הי,
      אפשר להכין סוגי "גבינות" מכל מיני אגוזים ושקדים… כעיקרון את הגבינה הזו ניתן להכין רק משקדים או בשילוב של אגוזי מקדמיה / זרעי חמניה / צנובר ועוד, על פי טעמכם כמובן.

  15. אבי שלום,
    לאחרונה אני מנסה כל מיני ממרחים על בסיס שקדים/אגוזים לילדים והבעיה שאני נתקלת היא שאינם אוהבים את המרקם הגרגירי. רציתי לדעת האם יש אפשרות להכין את המתכון אך שיצא מרקם חלק כמו של גבינה? תודה

    • אבי ז'אן לוי says:

      אדר הי,
      על מנת להגיע למרקם חלק כשל גבינה יש צורך בבלנדר מהיר וחזק. ישנה אפשרות לעשות זאת גם עם מעבד מזון חזק.
      באם אין לך את כל אלו את יכולה להוסיף עוד מעט מים ולטחון אותם למשך זמן ארוך יותר ואז לסנן את הנוזלים.

  16. נורא שמן, גם אם זה "שומן בריא" יש אנשים כמוני שלא מסוגלים להכניס לפה כל כך הרבה שומן וקלוריות.. וגם בריאותית יש כאלו שאסור להם (למשל בעיות בוושט ומערכת העיכול).
    חבל כי זה הדבר היחידי שמונע ממני להיות טבעונית, היעדר תחליף ליוגורט ביו וגבינה רזה. ואי אפשר לשכנע אותי לאכול טחינה או את כל השומן ה"בריא" הזה.
    באמת הייתי רוצה למצוא תחליפים דלי שומן…

    • אלה, אני רוצה לומר לך שכל מה שגרם לי לעבור לטבעונות הייתה בעייה במערכת העיכול (הייתה לי דלקת חריפה בקיבה).
      רק לסבר את האוזן, התחלתי להכין ולאכול "גבינות" טבעוניות ונכון שהן מלאות בשומן (אבל כמו שציינת הוא שומן בריא) הדלקת עברה! הכאבים עברו! לא רק זאת, ירדתי קרוב ל 15 קילו בעקבות כך גם.
      אז לבוא ולומר הרבה שומן וקלוריות.. לקרוא לזה "בריא" זה נחמד אבל כן, זה שמן וזה בריא! הרבה יותר בריא מגבינה דלת שומן מהחי שמלאה במוגלה, אנטיביוטיקה והורמונים.
      אבל אני לא כאן לשכנע אף אחד או אחת, העלתי את המתכון כדי לתת לאנשים שרוצים לנסות תחליף (בריא!) יותר למוצרי חלב.

  17. תודה על המתכון! כמה זמן ניתן לשמור?

  18. נראה מעולה וקל להכנה! אני הולכת לנסות.
    אין צורך להשרות את הקשיו והשקדים?

  19. עד כמה השום נחוץ ומורגש? אפשר לוותר עליו? עד כמה זה ישנה את הטעם? אני מחפשת לילד תחליף שירגיש לו כמו גבינה לבנה

    • אפשר לוותר עליו.
      אם את רוצה גבינה שממש תדמה לגבינה אזי את יכולה להשתמש ביוגורט סויה (פשוט לשים במסננת דקה יחד עם בד לגבינה בקערה ולהמתין 18 שעות במקרר)

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>