פלפלים וטופו מוקפץ

אורז טופו
יצא לי לראות ביוטיוב הודי חמוד שמכין מנה של טופו עם פלפלים מטוגנים וים, ים של פלפל שחור והוא כולו מחוייך, חשבתי לעצמי שזאת יכולה להיות מנה מגניבה אז
הורדתי חלק מהמרכיבים שלא נראו לי כמו ים הפלפל והכנתי מנה עוקצנית טעימה וחריפה בעדינות.

מצרכים

  • 400 גר’ טופו
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית קורלנפלור
  • 1/2 פלפל חריף קצוץ דק
  • 1 כף שום קצוץ
  • 1 פלפל אדום (אפשר להוסיף גם בצבעים נוספים)
  • 1 גזר
  • 1 בצל ירוק קצוץ
  • 1.5 כף חומץ תפוחים
  • 1/2 כוס חלב קוקוס או מי קוקוס צעיר
  • 2 כפות רוטב סויה (אני בד”כ מוסיף גם אותה כמות מים)
  • 2 כפות מייפל / סילאן

אופן ההכנה
1. לחתוך לקוביות את הטופו, הפלפלים, הגזר וחצי מהבצל לחתוך לקוביות ואת החצי השני לקצוץ דק.
2. להקפיץ מעט את הפלפלים, הגזר והבצל (זה שחתוך לקוביות) עם מעט שמן קוקוס ומלח ולשים בצד.
3. לשים את הטופו בקערית ולזרות עליו מעט קונפלור ולערבב (במקור הבחור טיגן בשמן עמוק) אני הקפצתי עם מעט שמן קוקוס.
4. להקפיץ בווק את הבצל הקצוץ דק עד להזהבה ולהוסיף את השום ולהמשיך להקפיץ לכמה דקות נוספות, להוסיף את רוטב הסויה והסילאן ולערבב עוד כמה שניות.
5. להוסיף את קוביות הטופו ולערבב.
6. להוסיף את חלב הקוקוס / מי קוקוס צעיר ואת שאר התבלינים ולערבב.
7.להוסיף את הפלפלים, הגזר והבצל ולהמשיך לערבב ולהקפיץ לעוד כ- 10 דקות.
8. להוסיף את חומץ התפוחים ואת הבצל הירוק ולהמשיך להקפיץ לעוד 1-2 דקות ולהוריד מהאש.

להוסיף מל לאורז או אטריות אורז ובתאבון 🙂

 

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות