סטייק חצילים ברוטב תאנים ובצלצלי שאלוט

1

טוב, זאת מנה ואני חייב לפרגן, הברקה משותפת לי ומיידלה שלי…
פעם מזמן כשעוד היינו קרניסטים אכלנו לא מעט  בשר (אל דאגה אני בוש בעצמי על כך)
ויצא לנו לראות פרסומת של סטייק והחלטנו להכין לנו משהו ברוח הדברים אבל בצורה קצת שונה שלא מצריכה
להרוג חיה…

מצרכים

  • 4-5 פרוסות חציל בעובי של 1 – 1.5 ס”מ
  • 5-6 תאנים בשלות
  • 1 כוס יין אדום חצי יבש
  • 3-4 בצלצלי שאלוט
  • מלח אטלנטי ע”פ הטעם
  • 1/4 כוס שמן זית (למריחה על החצילים)
  • קומץ עלי קורנית
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית סילאן (ללא סוכר)
  • 1/4 כפית קינמון

סטייק חצילים

1. ליצוק לקערית את שמן זית, עלי הקורנית והשום ולערבב היטב
2. למרוח את החצילים משני הצדדים
3. לחמם מחבת פסים על חום גבוה ולצרוב את החצילים משני הצדדים עד לריכוך בערך 5-7 דקות מכל צד (זהירות לא להפוך אותם לרכים מידי)

רוטב תאנים ובצלצלי שאלוט

1. לטגן את בצלצלי השאלוט (בשלמותם) עם מעט שמן זית עד להשחמה קלה
2. לטחון את התאנים למחית בבלנדר או מעבד מזון.
3. להוסיף את כוס היין יחד עם מחית התאנים.
4. להוסיף קינמון ולבשל עד לצימצום תוך כדי ערבוב מידי פעם.

בתאבון

 

6 תגובות

  1. שלום, המתכון נראה מצוין! האם היין צריך להיות יבש/חצי יבש? או שזה לא משנה כל כך?

  2. היי, נראה מעורר תאבון, מזמין ומתבקש להכנה בערב החג. (: לכמה סועדים הכמות הזו מספיקה? אנחנו נהיה שמונה האם מספיק להכפיל את הכמויות?
    תודה כישרון נדיר שכמוך וחג שמח!

    • אבי-ז'אן לוי says:

      מיטל, תודה.
      הכמות מספיקה לשני סועדים (גם מצוין במתכון). אם את רוצה ל 8 סועדים קחי בחשבון 2 חתיכות חציל לסועד ועל פי זה תעשי את החישוב.
      בהצלחה וחג שמח 🙂

  3. The pictures are distorted! Too bad as the recipe looks amazing!

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות