נוטלה טבעוני


notela

קבלו מתכון חלומי ופשוט של שוקולד נוטלה! טבעוני, ללא חלב, ללא סוכר וללא שמן… טעים טעים וגם בריא.
את זה לא תפחדו למרוח על קרקר או פרוסה ו… לאכול ולאכול :)

מצרכים

  • 2 כוסות (חד פעמי) של אגוזי לוז קלויים למחצה (אפשרי גם לא קלויים)
  • 4.5 כפות סילאן טבעי ללא סוכר או מייפל
  • 1.5 כפות של אבקת קקאו משובחת
  • 1 כוס חלב סויה או חלב שקדים
  • חצי כפית תמצית וניל (אופציונאלי)

אופן ההכנה

– מכניסים את אגוזי הלוד למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חמאתי

01

– לא להתייאש… להמשיך לטחון, זה עדיין לא המרקם החמאתי שאנחנו מחפשים. זה נדבק לפינות ויש לעצור ולהסיר מהפינות

02

– הנה עוד טיפה וזה מגיע, ככה זה צריך להראות, נוזלי וחמאתי

03

– מוסיפים את אבקת הקקאו וממשיכים לערבל להתחברות החומרים.

04

– מוסיפים את הסילאן וחלב הסויה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

05

– מעבירים לכלי אחסון מזכוכית ומכניסים להתקרר לשעתיים לערך.

אחרי שעתיים מוציאים ומתחילים להתפרע ;)
בתאבון.

 

36 תגובות

  1. קודם כל, מזל טוב על האתר. הוא יפיפה :) ולגבי הממרח, היכן כדאי לאחסנו וכמה זמן הוא עתיד להישמר, בהתחשב בכך שהוספנו נוזלים לתוכו ואין שמו, מלבד השומן שבאגוזים?

    • אבי-ז'אן לוי says:

      תודה :)
      את הממרח שומרים במקרר והוא מחזיק כשבוע, אבל הוא נגמר בד"כ לפני (אצלנו לפחות)

  2. אפשר לקבל את משקל האגוזים (לא בכוסות) ואת כמות חלב הסויה/שקדים במ"ל? תודה!

  3. הי אבי…
    אני משתמשת באגוזי לוז טחונים מראש. באיזו כמות להשתמש?

  4. אבי, לא היתה לי סבלנות לחכות לתשובתך והכנתי. אמנם הכמויות שהשתמשתי לא אופטימליות , אבל אני מוכרחה לומר לך שהמתכון הזה כל כך טעים שזה פשוט פלילי. בכלל לא יכולנו לחכות שעתיים לקרור…
    אני תוהה מה האופציה של הנוטלת הזו להפוך לגלידה למשל..

    ובכל מקרה, אנא כתוב את משקל האגוזים בגרמים

    חן חן לך

    • אבי-ז'אן לוי says:

      תאיר היי,
      לגבי המשקל, מדובר בכ- 250-300 גר'.
      לעניין הגלידה יכול להיות מעניין. את מוזמנת לנסות, אשמח לעדכון איך יצא.

  5. אבי האם אתה מקלף את האגוזים או שקנית קלופים?
    כמו כן האם אתה יכול להמליץ על סוג מסוים של אבקת קקאו ?

    • אבי-ז'אן לוי says:

      ג'קי, קונה אותם לא קלופים.
      לגבי הקקאו, אין לי העדפה וכל קקאו אורגני יתאים.
      בהצלחה :)

  6. שלום אבי..(:
    אני חדשה באתר שלך ורציתי פשוט לציין שאני מוקסמת עד כלות מכל האומנות הזאת..!! בחירה מדוייקת בשם .. אז רציתי לומר אשרייך ועל הדרך לשאול אם המתכון הזה יזרום עם חלב שיבולת שועל גם.. תודה (:

  7. יצא מצויין.

    (לא נעים אבל אכלתי עם כפית כמו הילדים)

  8. שלום אבי,
    כל כך יצירתי ומקסים!
    לצערי לא הצלחתי, העבדתי את המג'ימיקס המון זמן, נתתי לו להתאושש ולהתקרר מידי פעם אך האגוזים נשארו פירוריןם ולא הפכו למרקם קרמי.
    מה הבעיה??
    שאלה נוספת לגבי הבראוניז שעועית- זרעי הצ'יה הכרחיים? מה תפקידם?
    שכחתי לשים אותם והטעם יצא לא מוצלח במיוחד.
    הלוואי ויכולתי לטעום ממישהו שבאמת יודע להכין :)

    • אבי-ז'אן לוי says:

      שירה היי,
      האם אגוזי הלוז היו קלויים? אם לא אני לא מוצא סיבה מדוע לא הצליח לך. אנא ספקי יותר מידע מה עשית (מוזמנת לשלוח לי במייל את כל התהליך ואם יש לך תמונות אז יותר טוב).

      תפקידם של זרעי הצ'יה הוא להיות עוד אלמנט של חיבור והם לא must. אשמח אם גם כאן תפרטי מה לא היה מוצלח מבחינתך? טעם, מרקם

      • היי אבי,
        ניסיתי את המתכון אבל גם אני לא הגעתי למרקם קטיפתי אלא לפירורים של האגוזים. מעבד המזן עבד כמה דקות רצוף ולא נראה כל שינוי.
        המשכתי עם המתכון ככה והגעתי למשקה שוקולדי מדהים!! אבל נוזלי מאוד….
        השקדים היו לא קלויים (נראה לי…. לא נשאר לי כדי לוודא :)
        במה טעיתי?…

        • אבי ז'אן לוי says:

          דנה, כדי להגיע למרקם הקטיפתי החלק יש לתת למעבד המזון לעבוד יותר מכמה דקות (במעבד מזון סטנדרטי זה לוקח כ 15-20 דקות בבלנדק מהיר זה יכול לקחת כ 1-2 דקות) וזאת בכדי לתת לאגוזים להוציא את השמן שבהם ולהפוך למעין חמאה. אני מניח שהמשקה נוצר בעקבות כך שהוספת עוד נוזלים ובכך יצרת משקה.
          להבא אני מציע לטחון אותם למשך זמן ארוך יותר עד לקבלת המרקם. שוב, זה לוקח זמן אבל זה בסוף קורה :)
          בהצלחה!

  9. הי אבי,
    אחלה אתר והמתכון ממש ממש טעים, לא הפסקתי לאכול…
    אני רוצה לציין שלמרות שלא הגעתי למרקם שלך ( זה היה בכיוון אבל דרש עוד הרבה זמן עבודה, עם מיקסר ממש קטן) זה יצא סבבה לגמרי!

    שאלה – יש מצב שיש לך מתכון פשוט ללחם כוסמין ( בלי מחמצת )?
    תודה!

  10. היי אתר מקסים אהבתי במיוחד שיש דירוג של קושי מה שמקל לבחור מתכון אז תודה :).
    במתכון רשום קלוי למחצה, אפשר קצת הכוונה כמה זמן בתנור לכמה זמן?

    • אבי ז'אן לוי says:

      גיל תודה :)
      ניתן לקלות אותם למשך 5-8 דקות בטמפרטורה נמוכה של 130 מעלות בערך רק כדי לאפשר קילוף שלהם.
      מה גם שאפשר לעשות בהם שימוש ללא קלייה וללא קילוף :)

  11. אתה פשוט אלוף! אתר מדהים תמשיך ותצליח!

  12. שלום אבי, תוכל להעלות תמונה שלא האגוזים בבקשה ?

    • אבי ז'אן לוי says:

      סילבי, את יכולה לראות במתכון תמונה של האגוזים. מדובר באגוזי לוז (בונדוק) לא קלויים.

  13. יש אפשרות להכין כדורי שוקולד ואם כן מה צריך להוסיף?
    וד"א, הכנתי ויצא סווווף
    תודה!

  14. אבי ז'אן לוי says:

    דניאלה,
    אפשר…
    1. להוסיף רק שמן קוקוס ולהכניס למקפיא לכחצי שעה בכדי למצק את העיסה וליצור כדורים
    2. להוסיף אגוזי מלך (קצוצים), שיבולת שועל טחונה ופתיתי קוקוס וליצור כדורים
    3. לטחון פתיבר ולערבב יחד

  15. אושרת says:

    האם אפשר להחליף את הקקאו באבקת חרובים? או שיצא פחות טעים?

    • אבי ז'אן לוי says:

      אושרת, אפשר אבל זה ישנה את הטעם. האם זה יהיה פחות טעים זה כבר עניין אישי.

  16. איזה כמות יוצאת לפי המתכון ?

    תודה

  17. הכנתי ויצא לי נוזלי מדי. מה לעשות כדי לעבות את הממרח?‎
    תודה מראש!

    • אבי ז'אן לוי says:

      שי,
      אם יצא נוזלי אני מניח שלא נצמדת למתכון ממש (וזה בסדר, אני מעודד ניסיונות :)) תלוי ברמת הנוזליות אפשר להוסיף שמן קוקוס – אפשר להתחיל עם 2-3 כפות ולהכניס לקירור לכמה שעות ולבדוק את הסמיכות.
      בהצלחה

  18. השתמשתי בחלב שיבולת שועל כי לא היה לי אחר ויצא מושלם. המרקם היה די מוסי אז חשבתי להקפיא חלק וזה יצא ממש מד הים.
    המון תודה
    גלידה משובחת ביותר

    • אבי ז'אן לוי says:

      ענבל, אני שמח לשמוע שאהבת.
      עבור הגלידה אפשר להבא להוסיף לה קצת קרם/חלב קוקוס או קצפת צמחית בשביל להעשיר את טעמה ;)

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>