אודות

למה אומנות בטבעונות

אומנות בטבעונות, הרעיון לבלוג התחיל בעמוד הפייסבוק שלי… שם גיליתי שאנשים מתחברים לאומנות ולאוכל שלי והחלטתי שלא להשאיר את המתכונים והדברים שאני עושה במסגרת פייסבוק אלא להציג אותה גם מחוצה לה.
בהתחלה, כשחשבתי על שם לבלוג עלו לי כל מיני שמות כמו "הלוחש לפלפל" , "טבעוני יצירתי" , "אומנות טבעונית" וכד'.
וההברקה לשם הנוכחי הגיעה דווקא מהבן שלי שוהם, כדרך אגב, באמצע ארוחת הערב הוא זרק לי, למה שלא תקרא לזה פשוט "אומנות בטבעונות"?
ישר נדלקתי ואמרתי… זה זה! זה בדיוק זה, אני מרגיש שמה שאני עושה זה סוג של אומנות והתאהבתי בשם.
אז שוהם, ילד יקר שלי… תודה על שם מדהים לבלוג האוכל של אבא :)

מי אנחנו ומאיפה באנו

אבי ז'אןאבי ז'אן: מאז ומעולם הייתי יצירתי ואהבתי ליצור דברים אם זה באיור, בפיסול ואפילו בכתיבת קוד כך שעיצוב ויצירת מנות מושכות היה עבורי משהו טבעי. לאחר המעבר לטבעונות ובעקבות כך שהייה מרובה יותר במטבח גיליתי שעולמי הקולינרי גדל ואיתו היצירתיות שכל כל מאפיינת אותי. האמת, שגם בזמנים שהייתי בעוונותיי קרניסט (אוכל בשר) דאגתי שהצלחת תראה טיפ טופ ואפילו כשהכנתי לחמניה לילדים דאגתי שהיא תחייך אליהם.

 

רחלי לוי

רחלי: אני זוכרת את עצמי מבשלת ומכינה מאכלים מגיל 7, מתנסה ומתלהבת , אופה ועוטפת… אך את עניין הרגישות לגלוטן גיליתי בפסח לפני שנתיים, והתחלתי לאפות לי ולבשל ללא גלוטן בקטנה. את המהפך הגדול עשיתי לפני שנה כאשר גיליתי את נפלאות הטבעונות. דווקא שהורדתי גלוטן, בשר, חלב, ביצים, גבינות וכל דבר מהחי, נפתחה לי דלת קסמים לעולם קולינארי מרהיב ביופיו, ועשיר בטעמים וחומרי גלם.

 

 

טבעונות, איך ולמה

אבי ז'אן: לפני כשנתיים בעקבות דלקת חוזרת ונשנית בקיבה החלטתי לעשות את המעבר לטבעונות מה שיצר אצלי מהפך הכאבים והדלקות נעלמו כליל,
התחלתי להרגיש מלא אנרגיה ופחות עייף, העולם הקולינרי שלי התרחב (פרדוקסלי משהו כי חששתי שלא יהיה לי מה לאכול מאחר והורדתי לחלוטין מוצרים מהחי אבל גיליתי מהר מאוד שיש לי הרבה יותר מה לאכול :))
עם הזמן למדתי שניתן לאכול כמעט הכל גם מבלי לבשל, התנסיתי עם הכל כל הזמן וגיליתי המון מאכלים וחיבורים חדשים, עבורי זאת הייתה ועדיין חוויה חושית קולינרית מעלפת.
הרגשתי שהיצירתיות שכל כך מאפיינת אותי בעבודתי משתלטת עליי גם כאן ולא יכולתי שלא לשתף את כולם.

רחלי: לא עבר זמן רב וגם אני והילדים "נדבקנו" והפכנו את ביתנו לבית טבעוני למהדרין.
אבי ז'אן: אני חייב להודות שרחלי (שלדעתי בשלנית טובה הרבה יותר ממני) שותפה מלאה לשגעונות ולעשייה שלי, ושמחה לשתף פעולה עם כל מתכון וניסיון קולינרי מאתגר שאני מציב.
חלק מהתמכונים כאן הם מפרי ידייה.
רחלי: בטח שמחה… רק כשמגיע הזמן לשטוף כלים הייתי שמחה אם גם אתה היית שותף לעשייה זו 😉

לאן מכאן

אנחנו מקבלים לא מעט פניות מצד אנשים שעשו או עושים את המעבר לתזונה בריאה, אבל מרגישים מעין מבוי סתום. מתוך צורך זה גם צצו בעצם הסדנאות המציגות טכניקות, טיפים ואפשרויות לגיוון התזונה.
נכון להיום אנחנו עוזרים לאנשים לעשות את השינוי אותו אנחנו עשינו כאשר החזון הוא לסייע לאנשים שמעוניינים אבל מתקשים לעשות את השינוי התזונתי. אנחנו מגיעים מהמקום הזה שטבעונות הייתה זרה לנו ואנחנו מכירים גם את הקשיים של ביצוע מהלך שכזה ומציאת תחליפים ופתרונות שיתנו מענה לארוחה שלמה (לכל המשפחה) בין אם מדובר בשינוי בריאותי או אידיאולוגי.

בסופו של עניין, אוכל הוא דבר מאוד רגשי ולכן לרבים קשה לעשות את המעבר לטבעונות – אם זה מתוך מקום של הרגלים, געגוע לאוכל של בית, סטיגמות ועוד. אנחנו לא מחפשים "להמיר" אנשים לטבעונות וזו לא המטרה. החזון שלנו הוא לסייע לאנשים שמעוניינים להרחיב את האפשרויות שלהם ולהיחשף לעולם הבריא והמגוון של האוכל הטבעוני.

אנו מקווים שתהנו מהמתכונים כפי שאנחנו נהננו להכינם ואם יש לכם שאלות, רעיונות ובקשות אתם מוזמנים לשתף אותנו

בהערכה גדולה,
אבי ז'אן ורחלי